daca timpul nu mai este de multa vreme aliatul tau, si cadrul didactic indrumator incepe sa te preseze, cerandu-ti sa ii oferi diverse parti din lucrarea de diploma ?

9

lipsa timpului poate fi sesizată de către viitorul absolvent și în momentul redactării efective a lucrării de diplomă, redactare pe parcursul căreia autorul respectivei lucrări trebuie să țină seama de toate cerințele impuse, atât în ceea ce privește aranjarea în pagină ori formatul folosit, cât mai ales în domeniul introducerii notelor de subsol, domeniu în care orice mică eroare (comisă din neglijență ori chiar neștiință) îl poate costa pe absolvent o posibilă acuzație de plagiat. Și asta deoarece este bine cunoscut faptul că citarea greșită a surselor bibliografice incluse în cadrul unei lucrări de diplomă poate atrage după sine și identificarea pasajului respectiv, în cadrul verificării anti-plagiat (verificare obligatorie în toate instituțiile de învățământ din țara noastră) ca fiind un plagiat.

Nu de puține ori însă marea majoritate a acestora amână de pe o zi pe alta demararea proiectului de amploare, din diverse motive.

Și nu de puține ori aceștia realizează într-o bună zi că timpul efectiv rămas până la termenul impus pentru predarea lucrării de diplomă este unul destul de scurt, insuficient pentru realizarea tuturor planurilor anterior întocmite.