Relatia profesor universitar – student

Daca la liceu profesorul e un fel de dictator in clasa si poate sa te dea afara sau sa nu te primeasca daca intarzii, la facultate relatia este una mai relaxata, pentru ca se presupune ca esti mai matur. Totusi, multi studenti esueaza in a avea un comportament decent fata de profesori (desi exista si profesor care isi merita toata antipatia!), iar daca acest lucru nu se vede pe moment, ii costa foarte scump la examene.
Obiceiurile care ii irita cel mai mult pe profesorii de facultate sunt:

– Sa ii intrerupi cu intrebari irelevante sau sa le deranjezi cursul;

– Sa iti sune telefonul mobil; ca peste tot unde cineva vorbeste si un auditoriu asculta, e bine sa-ti inchizi telefonul sau macar sa-l pui pe silent. In niciun caz nu vorbi la telefon in timpul cursului;

– Sa asculti muzica. La ce te mai afli la curs, daca ai castile in urechi? Esti liber sa pleci direct in club, cat timp te afli in amfiteatru, incearca sa asculti ce spune profesorul si sa participi la curs.

– Sa stai la barfa; Daca susotesti in ultima banca cu colegii, profesorul va remarca grupul care nu ii acorda atentie si nu te poti astepta sa lasa acest comportament nesanctionat;

– Esti mereu reclamant; daca ai mereu ceva de spus contra a ce spune sau face profesorul, daca faci contestatii peste contestatii la examene, nu vei fi privit cu ochi prea buni. Mai degraba incearca sa fii flexibil si sa te adaptezi la stilul profesorului, astfel incat sa fii compatibil cu el si sa nu trebuiasca sa fiti mereu in conflict.

Dincolo de toate acestea, profesorii sunt oameni absolut normal si nu e nimic iesit din comun sa ii inivitati la o bere, la o seara in club (pe cei mai tineri), unde puteti lega chiar prietenii cu profesorii vostri.

Lasă un răspuns