Uita de liceu, acum esti la facultate

O data intrat la facultate, e timpul sa uiti anii de liceu si sa te pregatesti de o viata complet noua, cu reguli noi. Iata de ce trebuie sa tii cont ca proaspat boboc student:
 Temele de liceu se transforma in proiecte la facultate, tezele in examene, totul e mult mai complex si cu exigente mai mari. Daca ai nevoie de ajutor cu orice text academic, intra pe licenta-diploma-master.com si afla cum te putem ajuta.
 La facultate esti independent, nu mai stai acasa (in cele mai multe din cazuri) si depinde de tine cum iti organizez timpul si existenta de zi cu zi.
 Daca la liceu puteai sa fii ascultat pentru a-ti mari media, la facultate iei o nota pe proiect si una la examen (cam asta se intampla la toate facultatile) si deci trebuie sa te descurci si sa iei note bune din prima.
 Programul la liceu era fix. In facultate poti sa ai zile cu cate zece ore de cursuri, sau zile cand esti complet liber;
 La facultate nu se pun absente (in cele mai multe dintre cazuri) si depinde de tine daca esti suficient de matur sa intelegi importanta participarii la cursuri sau nu;
 La facultate trebuie sa-ti administrezi cu grija banii, pentru ca ce iti pun ai tai pe card e tot ce ai, nu il ai pe tata sau pe mama sa mai ceri niste bani e buzunar cand ai ramas in pana;

 In facultate profesorii nu prea retin numele si chipurile studentilor, pentru ca au sute si chiar mii de studenti carora le predau; daca vrei ca profesorul sa te retina, remarca-te (si fa-o intr-un mod pozitiv, pe cat posibil!)

Lasă un răspuns